yogabukser

Yogabukser til treningen

Yoga er en fantastisk treningsmetode, spesielt for deg som vil undgå stress eller for deg som sliter med nedstemthet eller depresjon. Men man trenger absolutt ikke å være i mental ubalanse for å få god utbytte av yoga som treningsform – de fleste vil få god utbytte av en økt på yogamatta.

Det er selvsagt viktig å ha det riktige utstyret når man trener. Man bør investere i både en god yogamatte og ledige klær av god kvalitet.

Yogabukser

Mange tenker ikke over hvor viktig det er med tilpassede yogabukser når man skal trene yoga, men dette er faktisk et nøkkelplagg som mange ikke klarer seg uten. Buksen skal være tettsittende og elastisk, slik at man helt enkelt kan utføre øvelsene uten at stoffet i buksene stritter imot. Det er også viktig at stoffet i buksene «puster» da man ofte blir varm og svett under en yogatime.

Mange synes selvsagt også det er viktig at buksene ser fine ut, og her kommer personlige preferanser inn i bildet. Noen liker en klassisk yogabukser i sort, mens andre foretrekker sterkere farger – eller til og med mønster som blomster eller prikker. Her finnes det ikke rett og galt – man velger rett og slett etter egne preferanser. Se stort utvalg her.

Yoga til avslapning

Når man har utstyret i orden, både matte og yogabukser, kan man begynne med yoga. Som nevnt er dette den perfekte treningsformen for den som ønsker å stresse ned. Sammen med andre mentalt beroligende øvelser som strikking og hekling har yoga blitt en favoritt for kvinner (og stadig flere menn) i aldre aldre som trenger en liten pustepause fra en hektisk hverdag. Vil du kjøpe garn til strikking kan du klikke her. Yoga, sammen med meditasjon, er nemlig perfekt til avslapning. En typisk yogatime på et yogasenter eller treningsstudio kombinerer som regel de to, ved at man avslutter timen med avspenning. Mange får et godt utbytte av denne kombinasjonen.

Yoga på Internett

Man trenger ikke å dra på et treningssenter for å trene yoga. Så lenge du har utstyret ditt på plass – som en god matte og et par gode yogabukser, kan du helt enkelt trene yoga hjemme. På Internett finnes det nemlig masse fantastiske yogavideoer som er laget for de som ønsker å trene yoga hjemme hos seg selv. Dette er en ekstra avslappende måte å trene yoga på, og passer perfekt for deg som for eksempel ønsker å teste ut yoga i det stille, eller for deg som på grunn av tidsmangel ikke kan trene yoga på et treningssenter.