Velg riktige helsenyheter

I disse tider har vi fulgt litt ekstra medi helsenyheter enn vanlig og mange av oss har også kanskje lært en viktig lekse. Alle nyheter er nemlig ikke like gode. Det finnes forskjell når det kommer til kvalitet på nyheter og her kan du lese mer om hvordan du skiller klinten fra hveten. 

Sorter ut fake news

Fake news er et forholdsvis nytt begrep som har fått stor innvirkning på informasjonens tidsalder, som vi lever i akkurat nå. Vi lever i en tid der det er informasjon overalt og hvor vi bombarderes med nyheter fra nyhetsmedier, men også på sosiale medier. I det siste med koronasituasjonen har mange av oss kanskje blitt litt ekstra kritiske når det kommer til nyheter – hvor kommer  de fra og hvilke kilder er det? Det har florert ekstremt mye feilinformasjon i forbindelse med koronakrisen som har gjort at vi er blitt litt ekstra skeptiske, men det er kanskje bare bra. Det er sunt med litt skepsis, det er derfor det heter sunn skepsis.

Dette gjelder alle slags nyheter. Derfor er det en god ide å finne en seriøs nyhetsside som  Ranaposten.no når du skal finne relevante nyheter. Det er også en god ide å gå direkte til seriøse kilder, hvis du for eksempel vil ha oppdatert informasjon på koronaveiledninger. Da kan man finne nyheter direkte fra helsedirektoratet og supplere med andre nyheter.

Ikke stol utelukkende på Facebook

Det er lurt å ha andre nyhetskilder enn sosiale medier hvis man vil ha en nyansert bilde av hva som foregår, spesielt i forbindelse med viktige hendelser som pandemien, der man hele tiden skal sørge for å holde seg godt oppdatert. Dette har for alvor blitt satt på en test her i denne perioden, der vi har vært helt avhengige av at den informasjonen vi leser faktisk stemmer, ja faktisk så kan man si at det handler om liv og død. Hvis man ikke leste de riktige nyhetene kunne man kanskje få et innblikk av at råd og helseveiledninger ikke stemmer, samtidig med at det er sunt å lese nyheter og meningsdanneres kronikker om hvorfor man også skal være kritisk i møte med retningslinjer i et demokrati. Nyanser er sunt – også når det kommer til helsenyheter.