Velg et kjøkken som er laget av holdbare og fornybare materialer

Et kjøkken som er laget av holdbare og fornybare materialer vil både være pent å se på, være en god investering og være godt for miljøet. Det er vanskelig å helt unngå noen plastikkdetaljer i konstruksjonen, men det er enkelt å velge heltre til fronter og benkeplater.

Velg en leverandør som tilbyr naturlige materialer

De aller fleste ledende kjøkkenleverandører tilbyr noen type kjøkken i heltre, men det kan likevel være store forskjeller mellom alternativene. Gjør nøye undersøkelser, og velg en leverandør som er åpen og ærlig om opprinnelsen til de forskjellige materialene. Ta for eksempel en titt her på en produsent som har både heltrealternativer og informasjon om opprinnelse: AUBO – kjøkkener, bad, vaskerom og garderober i alle prisklasser.

Det finnes en rekke forskjellige materialer å velge mellom, og trevirke er en viktig komponent i tilnærmet alle materialer. Svært ofte er det i form av behandlet tre, som sponplater og finér. Det er selvfølgelig positivt, og du bør ikke ha dårlig samvittighet for å eventuelt velge fronter som ikke er 100 % heltre. Husk på at en sponplate med finér over egentlig også er kun tre, med noe lim tilsatt.

Kjøkkenbenken – heltre, laminat, stein eller noe helt annet?

Det finnes en rekke forskjellige materialer å velge mellom når det gjelder kjøkkenbenker, og det er kanskje ikke alltid helt opplagt hvilket alternativ som er mest miljøvennlig.

Mange velger en benkeplate i laminat, og den består til stor del av sponplate. Det er et helt fint alternativ, selv om det ytterste belegget er syntetisk. Benkeplater i heltre er flotte, men pass på at de kan være ømfintlige og trenge vedlikehold. Granitt og stein er selvfølgelig naturlige materialer, samtidig som kjøkkenbenker i andre syntetiske materialer kan ha svært lang levetid. Likevel er sannsynligvis en benkeplate i laminat eller heltre førstevalget hvis du er opptatt av miljøet.