Velg en regulerbar seng

Det er mange senger å velge mellom og selv om valget selvsagt er viktig er det likevel vanskelig å velge feil hvis man bare har gjort bittelitt forarbeid i forhold til å finne ut av hvilken madrass man trenger for å få best mulig støtte gjennom natten. Bortsett fra det er det fritt valg fra alle hyller. 

Å velge en god seng handler ikke bare om å velge noe der man kommer til å få verdens beste søvn – selv om det selvsagt er akkurat det som står øverst på listen over ting som er viktige når det kommer til nettopp det valget.  

For selv om vi bruker det meste av tiden i sengen på å sove, så er det likevel mange andre ting vi også bruker sengen til. Blant annet å lese om kvelden eller drikke kaffe om morgenen. Det er hyggelig aktiviteter som vi absolutt burde ta oss tid til, men det er viktig å ha fokus på hvordan det føles i ryggen å sitte i senga. 

Gi ryggen ekstra god støtte 

Hvis man bruker sengen sin til noe annet enn å sove kan det være fint å tenke på om man kanskje kan gjøre valget enda litt mer spennende enn å bare velge en helt vanlig seng. Når man velger en litt annerledes seng, som for eksempel en regulerbar seng, er det nemlig rik mulighet for å tilpasse sengen til den aktiviteten man gjør. 

Det å drikke kaffe i senga er noe som mange liker og selv om man kanskje tenker at man fint kan støtte seg opp med puter i ryggen er det ikke akkurat helt det samme som å få den typen støtte man får hvis man kan heve ryggen. Ofte får nemlig ikke korsryggen den støtten den trenger når man bare bruker vanlige puter og det kan gjøre at man får litt vondt i ryggen hvis man sitter lenge. Å dele en morgen-stund i senga med en kopp kaffe føles hyggelig og burde føles bra i ryggen også. 

Det å lese på senga før man skal sove er også en fin aktivitet som kan hjelpe oss med å roe ned etter dagen og få hjernen til å slappe av. Alt det gjør at vi sover mye bedre, men vi sover enda bedre hvis ryggen ikke har vært i en merkelig stilling før vi legger oss ned. Det å kunne heve ryggen er bare bedre, og vi har jo lært at vi ikke skal gå på kompromiss med søvnen vår og det starter før vi legger oss ned for å sove.