repadina

Sengekos for voksne (30-årsgrense)

Kommer sexlivet deres litt i annen rekke for tiden? Er det nedprioritert eller i verste fall ”satt på vent”? Det høres ikke bra ut. Særlig når det kun er få justeringer som skal til for å få det opp på gamle høyder igjen. Det er derfor vi har satt sammen ”enda en liste over punkter for å få bedre sex”. Alt du leser her, vet du fra før. Du praktiserer det bare ikke. Derfor: ta en utskrift, finn fram blyant og kryss av etter hvert som du eller dere oppfyller.

Det første er det spørsmålet enhver sexolog med papirene i orden ville spurt dere om hvis dere skulle tørre å oppsøke hen. Hvor mye tid setter dere av til denne, kremt, aktiviteten? Det er intet galt med en kjappis hvis det er det eneste alternativet. Men det blir litt som en jobb som bare skal fås unna.

Hvis dere ikke trener noe fra før, er det et sjakktrekk å komme seg ut i skog på mark, ta en tur på svømmehallen eller en svingom på gulvet. Kroppsbevegelse danner lyststoffer som gjør oss opplagte, glade og… kåte! Se, det visste du kanskje ikke?

Underlivet er en viktig aktør

Vi er fortsatt i den forberedende fasen. Underlivet er en viktig aktør i det vi er i ferd med å beskrive. Hvordan ligger det an der? Litt tørt? Det er helt normalt for oss kvinner når vi har nådd en viss alder (les overgangs-). Ikke noe farlig, men det kan legge en demper på moroa. Les mer på www.repadina.no om hva du kan gjøre med det.

Hvis det er omtrent samme årsmodell på den andre siden av senga, har han antakelig også sine problemer. Testosteron-nivået hos menn, og dermed sexlysten, går slakt nedover allerede fra tjueårsalderen. Fordelen er at han ikke lenger kommer alt for tidlig. Derimot må han, som en gammel bil, bruke litt lenger tid på å starte opp. Som regel holder det med litt sexy undertøy. (Ble han overrasket)?

Vær til stede

Nå følger en ny selvfølgelighet: Vær til stede ikke bare fysisk, men også i tankene. At du må ut med søpla eller at du må ta en alvorsprat med sjefen på jobben, trenger ikke din oppmerksomhet akkurat i dette øyeblikket. Det får du sikkert anledning til å bekymre deg over senere.

Det siste tipset er identisk med det første. Vi gjentar det bare fordi det er så viktig. Sett av tid til sengeakrobatikken. Gjerne en hel helg dedikert til bare dere to og samlivet deres. Det er rådet fra sexologen Ken Purvis. Han kaller det Dirty Weekend.

Hvis du prøver ut denne listen og den virker for dere, send oss gjerne noen blomster J