Persienner

Persienner – en klassiker

Persienner er en designklassiker, og en fantastisk måte å holde uønsket lys ute av et rom på. Investerer man i fine persienner blir de nesten et møbel i seg selv, men de kan også nesten gjemmes bort, ved å trekkes opp, hvis man ikke ønsker å se de hele tiden.

Flere materialer å velge blant

De mest vanlige materialene for persienner er aluminium og tre, men det finnes også noen billigvarianter i plast for dem som er på budsjett. Selv om plast er det rimelige alternativet, finnes det også mange fine varianter av nettopp denne typen. Pris trenger derfor ikke å være noen hindring for å få et fint resultat. Når det er sagt, så er det selvsagt alltid lurt å investere i kvalitet – og tre er en klassiker som aldri kommer til å se ut-datert ut.

Mange ulike farger

Du finner også et stort utvalg av persienner i mange forskjellige farger, slik at du helt enkelt kan velge den fargen du selv liker aller best. Er du usikker på fargevalget, og hva som passer best inn i rommet du skal bruke de, kan du alltids bestille noen stoffprøver i de fargene du vurderer før du tar en endelig avgjørelse.

Husk å ta mål

Før du bestiller nye persienner bør du også ta nøyaktige mål, på den måten er du sikker på at de kommer til å passe i vinduet ditt. Mål både høye og bredde, og gjør det gjerne to ganger slik at du er helt sikker på at du har målt riktig. Ingenting er så kjedelig som å motta splitter nye persienner i posten bare for å erfare at det er feil størrelse. De er heller ikke så enkle å kutte selv, som du kanskje tror.

Flere tips og triks

Mange som kjøper persienner velger da å ikke ha gardiner, men dette er et personlig valg– det er fullt mulig å ha både persienner og gardiner uten at det ser uryddig ut. Men det kan da lønne seg å kjøre én og samme farge på begge to, slik at de går i ett med hverandre. På denne måten får du en renere, mer minimalistisk stil.

Ønsker du at persiennene dine skal ha lang levetid, bør du også huske på at de bør rengjøres jevnlig. Det er materialet på persiennene som avgjør hvordan de bør rengjøres, og du burde derfor alltid både lese –  og følge –  instruksjonene som følger med forpakningen.