Mobilabonnement med mest data

Det er en stadig økning i forbruket av data gjennom mobile nettverk. Dette kommer av at det blir utviklet mange nye applikasjoner til mobiler og nettbrett hver eneste dag. Og når man installerer en applikasjon på sin smarttelefon gir man som oftest tillatelse til at applikasjonen kan logge seg på din mobile datatilkobling og hente oppdateringer eller søke om forandringer i applikasjonen som den deretter varsler deg om. Når man har installert mange applikasjoner så forbruker man ogå stadig mer og mer datatrafikk på mobilen. Derfor er det et klart nøkkelpunkt når man ønsker å tegne nytt eller forandre leverandør av sitt abonnement at man finner et mobilabonnement med mest data tilgjengelig i måneden.

Mobilabonnementlevarandørene er naturligvis klar over at datatrafikk er noe av det som avgjør om en ny potensiell kunde velger deres abonnement eller ei, derfor er det stor konkurranse i markedet noe som kommer kundene til gode. Man kan enkelt finne meget gode kampanjer og tilbud på abonnement med mengder av data tilgjengelig hver måned. Når man går gjennom alle disse kampanjene er det viktig å få meg seg hvilken hastighet som tilbys, det er mange som tilbyr enorme mengder data til rimelige priser men dette er ved en tregere tilkobling. Spesielt viktig er dette å vite om man bruker applikasjoner som bruker mye datatrafikk på en gang som for eksempel TV eller filmapplikasjoner som streamer sitt innhold til enheten din. Skal man ha full utnyttelse av dette er det en stor fordel at man bruker den raskeste tilkoblingen tilgjengelig. Samme gjelder kameraer som bruker skytjenester til å lagre dine biler og videoer, flere av de nyeste tilbyr ubegrenset lagring av bilder og videoer i skyen og disse er avhengig av hurtig og sikker dataoverføring for å kunne benyttes til det fulle.

De aller fleste av oss havner i mediumgruppen av mobilabonnement og det er også her man finner det største utvalget og de største forskjellene. Så derfor når man har funnet et mobilabonnement med mest data er det viktig å også se på vilkårene for taletid og hvilket antall sms`er som er inkludert i abonnementet. Dersom man ikke utelukkende bruker datatrafikk som man for eksempel ofte gjør med et nettbrett så kan det utgjøre stor forskjell i sluttsummen på fakturaen hver måned om man ikke tar hensyn til sitt mobilbruk som en helhet, det er ikke alltid det billigste abonnementer gir akuratt deg den laveste sluttsummen hver måned da dette kommer an på hele  ditt bruksmønster. Videre må man også ta en kikk om abonnementet har inkludert funksjoner som familierabatter eller andre vilkår som kan spille inn. Det er også viktig å undersøke hva som skjer om du reiser til utlandet og ønsker å benytte mobildata. Endel abonnement har omtrent lik pris i hele norden men reiser man ut av de nordiske landene blir det dyrt. Andre har spesialtilbud på bruk av data i utlandet så er man en person som reiser mye gjør man klokt i undersøke dette grundig på forhånd før man reiser avgårde.

Kilde: mobilabonnementtesten.com