Miljøvennlige tips til deg som har barn

Selv om barn bringer stor glede og lykke inn i hverdagen, koster det også mye penger å ha barn. Barn skal kjøres frem og tilbake, gå i barnehage, delta på aktiviteter, ha klær, leker, vogner og barnemøbler. De skal ha skolemat, bli med på ferier og andre familieaktiviteter som kino og lekeparker. 

DNB gjorde en kartlegging og kom frem til at babyer kostet rundt 20 000 kr i måneden, og så ble det litt mindre etter hvert som barna vokste opp. Det høres ut som en stor pengesum, men vil man ha barn må man også kunne dekke opp utgiftene knyttet til det å ha et eller flere barn i familien.

Benytt deg av bruktmarkedet

Selv om barn koster mye penger, finnes det mange tiltak du kan gjøre for å spare penger. Når barna trenger nye ting som leker, møbler eller klær trenger du ikke å kjøpe alt splitter nytt. 

Det er utrolig hvor mye du kan spare ved å kjøpe tingene brukt. Du finner mange nettbutikker som selger brukte klær og utstyr til halv pris eller du får det helt gratis. Kategorien foreldre og barn svømmer over av ulike annonser, og det er utrolig hvor mye fint du finner hvis du bare bruker et par minutter på å lete. 

Det andre mødre som selger sekker med nærmest ubrukt barnetøy til nærmest ingenting. Du finner også pent brukte barnevogner, bilseter, barnemøbler og leker.

Arve av andre

Hvis andre i familien har eldre barn eller har vært flinke til å ta vare på babyutstyr, er det bare å takke ja og ta imot. Det er mye penger å spare, og det er også veldig miljøvennlig at barneklær og barneutstyr blir brukt i flere omganger, og får gi ny glede til flere barn. 

Er dere en venninnegjeng som har barn i litt ulik alder, kan dere også arve og bytte barneutstyr dere imellom. Det blir ikke billigere enn det.

Byttekvelder er genialt

Byttekvelder blir mer og mer populært, og det kan arrangeres mellom venner eller medstudenter for eksempel. Da kan dere bytte til dere barneklær og annet barneutstyr som dere trenger. Du kan også bli med på offentlig arrangerte byttedager. Det er utrolig hvor mye fint du kan finne. 

Andres unyttige ting, kan bli en skatt for deg og din familie. Som en ekstra bonus får du også god samvittighet ved å bidra til at ting får et lengre liv enn hva de ellers ville fått.

Et annet god tips for å spare penger er at du planlegger og venter på at det du trenger kommer på salg i butikkene. I dag er det gode salg svært ofte, så du trenger ikke å vente lenge for å gjøre et godt kupp.

Refinansiering

Rydd opp med refinansiering av dyre lån og kreditter det er kostbart å ha mange smålån. Hva er refinansiering?