Kjoler store damer

Kjoler for store damer

Damer, som menn, har behov for klær etter fasong. Typen klær man har på seg bestemmer hvordan man ser ut og hvordan man blir sett på av andre. Det er veldig kjekt å bli sett og føle seg behagelig.

Er man stor kan det være greit å velge klær som gir bevegelse. Funksjonalitet er et begrep fra klesbransjen som beskriver hvordan klær skal kunne være fine men praktiske. Kroppen skal kunne bevege seg under klærne. Da er det viktig at klærne ikke sitter for stramt.

Klær kan også hjelpe personer til å se tynnere ut eller større, alt etter hvordan snitt klærne har og hvordan mønster klærne har. Striper kommer vanligvis horisontalt eller vertikalt. Vertikale striper gjør at man ser lengre ut og tynnere. Horisontale striper gjør at man ser bredere ut. Det er derfor mange større damer bruker vertikale striper. Det samme gjelder for kortere personer.

Farger er også viktig å tenke på. Noen farger kan være lite flatterende for huden og gjør at man ser rødere ut i kinnene eller annerledes. Det er viktig at man da bruker farger som komplementerer en selv og ens hud.

Klærs snitt har mye å si på hvordan man ser ut. Kjoler for store damer har derfor en tendens til å være litt løsere. Dette igjen for å gi funksjonalitet men også ikke sette fokus på damens størrelse, som ofte veldig tette klær gjør. Tette topper setter fokus på den kroppsdelen som er veldig tett.

Kjoler for store damer har også ofte en todelthet. Man kan ha et skjørt eller kjole som snevret litt inn rundt livet men deretter faller lett nedover eller stikker litt ut. Toppen eller kjolens topp over midjen vil være løsere slik at stoffet som dekker brystet vil falle rett ned etter stoffet er over brystet  og stoppe ved midjen. Dette skaper da en effekt som gjør at midjen ser smalere ut samtidig som brystet er større da den kommer ut og ned til midjen.

Det er også viktig å leke med hva stoffet dekker. La skuldrene være bare eller deler av ryggen.

Det finnes mange vakre kjoler for store damer og du finner et stort utvalg hos Zizzi. Det er smart å bruke noen tilleggsutstyr som belter og vesker for å bryte fokuset på kjolen. Andre småting med antrekket gjør at helheten blir fokuset.

Sist, men ikke minst, som Christian Dior sa, en kjole er ikke komplett uten parfyme. Skal man kle seg i en kjole er parfyme noe som setter prikken over i en.