Hundekjöring

Hundekjøring med Tromsø Villmarkssenter

Rett utenfor Tromsø sentrum finner du en av de største eventyrbedriftene i Norge. Lokalisert på idylliske Kvaløya, kan Tromsø Villmarkssenter med sine 300 Alaskan Huskies ta deg med på en av dine livs opplevelser – hundekjøring og nordlyssafari, med turer som varer opptil 5 timer. Her får du en utrolig autentisk opplevelse, tett på natur, villmark og dyreliv, og tilpasset for alle – enkeltindivider, konferansedeltakere, lokale, par, grupper, venner og familier. Alle er velkomne til å tilbringe en fantastisk dag med oss utendørs i magiske omgivelser. Vi kan også tilby et bredt utvalg av muligheter, med nettverksmøter og konferanser, fester, kulturelle arrangementer, team-building og mer. Dine behov kan få en skreddersydd løsning, med for eksempel hundekjøring som en spennende og annerledes aktivitet for selskapet. Våre 300 huskier kan også, med sitt gode humør, gi ditt selskap energirik pause rett utenfor døren.

Kun 15 minutter fra Tromsø flyplass finner du oss, klare til å tilby deg den Nordnorske naturen på sitt beste. Vi startet som et hjem for hunder i 1988, og siden da har vår lidenskap for hunder og livet i naturen tatt oss med på en spennende reise. Vi har deltatt i mange hundeløp, deriblant Finnmarksløpet flere ganger, samt det legendariske langløpet Iditarod i Canada – verdens lengste hundeløp.

På kveldstid arrangerer vi hundekjøring ut i den snødekte villmarka, med bare hodelykter og hundenes luktesans som hjelpemiddel. Med litt hell dukker også nordlyset opp, og setter fyr på himmelen. Dersom nordlyset mot formodning ikke skulle dukke opp, vil du likevel få en fantastisk tur og uforglemmelig opplevelse. Avhengig av været vil hundespannet returnere etter en times tid, hvor det blir servert mat, kaffe og kaker i vår oppvarmede lavvo. Det serveres også vegetarmat om det er ønskelig. Man kan når som helst gå ut for å se på utsikten mot Tromsø, eller gjøre et nytt forsøk på å kikke etter nordlyset – det kan både komme og gå svært fort, så det gjelder å holde et lite øye med himmelen hele tiden. Det er også muligheter for en liten tur innom hundegården til de minste valpene, som alltid er glade for litt kos. Sesongen varer fra starten av november til slutten av mars. Turen inkluderer guiding, transport til og fra Tromsø, hundekjøring, varme klær og god mat. Hundekjøringen kan selvfølgelig kombineres med lengre ekspidisjoner om man heller ønsker det. Her kan du speide etter nordlyset natten gjennom, sove i lavvo i villmarken og kjøre ditt eget hundeteam hjem igjen.