potetsuppe

Hjemmelagde supper

Mange kvier seg fra å lage supper ettersom det er urimelig enkelt med posesupper. Men det trenger faktisk ikke å ta hverken mer tid eller penger å lage en suppe fra bunnen. Det smaker dessuten tusen ganger bedre, er sunnere, og en fantastisk måte å lure inn flere grønnsaker i kostholdet. Man trenger hverken smake eller se grønnsakene som man blender til en suppe. Supper kan jo lages og varieres på mange måter, men her gir vi våre favorittoppskrifter.

Grønnsakssuppe er en klassisk suppe som de fleste kjenner til. En grønnsakssuppe kan varieres på uendelig mange måter. Det handler egentlig bare om å få med grønnsaker i en buljongbase. Sesongens grønnsaker smaker selvfølgelig best, og grønnsaker som holder på å bli dårlige. Bruk dine egne rester for din egen variasjon, eller se her for en av mine oppskrifter!

Gulrotsuppe er jo på en måte en variant av grønnsaksuppe som inneholder mest gulrot. Denne suppen inneholder masse gode og sunne gulrøtter. Gulrøtter er faktisk en av de topp 10 sunneste grønnsakene vi har!

Aspargessuppe er en skikkelig billig suppe som er utrolig kjapp å lage, og du trenger ikke særlig mange ingredienser. Suppen kan lages fullstendig med asparges på boks, eller blandet med en bundt ferske grønne bønner. Bruken av de grønne er kun for litt farge og noe litt mer å bite i. Se min oppskrift på aspargessuppe her!

Potetsuppe er en av de skikkelig klassiske suppene. Hos meg liker vi den godt som en kremete suppe der potetene og de andre grønnsakene blendes godt sammen. Se her for mer informasjon om hvordan jeg lager denne herlige suppen!

Da er det bare å handle inn, eller bruke ting du allerede har i kjøleskapet for enkle og sunne supper du har laget fra bunnen av. Bruk disse grunnoppskriftene til å videre variere på egenhånd til nye og spennende supper, for når du først har begynt å lage egne supper, kommer du til å fortsette, for dette er så mye bedre enn pose-supper.