Leopard

Dyrene på safari i Afrika

Hvem har ikke drømt om å se Afrika? Kanskje ikke Karen Blixens Afrika, men det Afrika som huser alle elefantene, sjiraffene og løvene som de fleste bare får se innegjerdet i en dyrepark, reisende rundt i et sirkus eller ikke i det hele tatt i løpet av et liv. Det Afrika der disse dyrene lever i sitt rette element og trives med både miljø og klima. Hvem har ikke drømt om det?

Enten det bare er en drøm som kom i barndommen, når Torbjørn Egner sang om dyrene i Afrika og alt de har å gjøre, eller det er en drøm som kom da man ble litt eldre og kunne følge med på David Frederick Attenborough. Han hadde da selvfølgelig sine spennende naturserier som også fristet med vakre, grasiøse dyr i vill natur. Ett eller annet sted, så har de fleste funnet denne drømmen om å se Afrika. Drømmen om å se det virkelige Afrika. Dette kontinentet som av mange regnes som verdens vugge.

Så, hvordan virkeliggjøre selve drømmen? Hvordan få sett det kontinentet som ser ut til å tåle alt, som tåler sterk varme, imperialisme og fattigdom? Dette kontinentet som har de høye fjellene, de frodige fossene og de største diamantene?

Jo, for å kunne realisere selve safari-drømmen fra barndommen. En nettside som har reisemålet Afrika som sin spesialitet. Her finnes det skreddersydde reiser for å oppnå selveste Safari-drømmen. En uke i Great Kruger National Park er garantert en uke sammen med Afrikas ville dyr. Se her: www.nyati-safari.no. Noe som kan kombineres med en tur til berømte Cape Town der historien fortsatt er tett på og kontrastene er store. Her er imperialismen fortsatt en klam skygge over byen sammen med minnene fra Apartheid- På tross av dette er Cape Town en vakker by å besøke med arkitektur fra nederlendernes tid. Eller det er mulig å kombinere safarien med vinsmaking på landet eller en rundreise i flere land for å virkelig oppleve kontrastene. Victoria Falls var kanskje noe av det David Frederick Attenborough ville ha anbefalt på det sterkeste etter alle dyrene. For de som ønsker luksus kombinert med smaken av Afrika, så er Sun City å anbefale.

Så, hvordan virkeliggjøre denne drømmen om å se en elefant, en sjiraff og en løve i sitt rette element. Besøke dem der de hører hjemme? Safari er svaret!