gulvlamper

Dansk design på sitt beste

Det er mange tiår siden at dansk design inntok sin ledende posisjon på det europeiske markedet. Faktisk har det snart gått hundre år, siden den legendariske Arne Jacobsen slo igjennom. Et navn som klinger sterkt internasjonalt den dag i dag. Det gjør Holmegaard når det gjelder glasskunst og Georg Jensen når det gjelder bruksgjenstander som bestikk, klokker, smykker og mye annet. Og det altså i denne stolte tradisjon de virker de mange og særdeles talentfulle designere som er knyttet til Muuto, designerne bak blant annet Muuto gulvlamper. Følg linket her og se utvalget av Muuto gulvlamper.

Det er ingen tvil om at det er fra tidligere dansk design de henter sin inspirasjon for alt de gjør er preget av en ly og stilfull enkelhet med et sterkt fokus på det praktiske. Gjenstandene om det nå er putetrekk, gulvlamper eller nattbord skal ikke bare være vakre å se på. De skal også være lette å bruke og fylle sin funksjon. Gulvlampen er for eksempel ingen gulvlampe om den ikke gir effektiv belysning. De skal gjerne være originale og produkter av designeres livlige kreativitet, men de skal ikke være så spesielle at de blir vanskelige å plassere eller så til de grader dominerende i rommet. Dansk design er i det hele tatt en klar eksponent for det som man internasjonalt oppfatter som Scandinavian design.

Belysning har alltid vært et viktig element innen interiørdesignerfaget. Derfor er da de alle fleste innredningsbutikker også vel utstyrte med lamper i alle mulige former og til alle mulige formål. De har alle sine særpreg, og det er ikke vanskelig å se at Muuto gulvlamper er nettopp det, Muuto gulvlamper, når man ser en. Enkle, lyse og stilfulle som ikke gjør mer av seg enn at de gir godt ly der de skal gi godt lys. Det er grunnen til at de er også populære og forhandles gjennom en rekke butikker som kjennetegnes ved å selge kvalitetsprodukter både «på land» og på nettet. Det er først og fremst modellene LEAF Floor Lamp og PULL som denne skribenten er blitt fascinert av når det gjelder Muuto gulvlamper.

Verd å merke seg er at Muuto har fått stort gjennombrudd for mange av sine egne produkter, slett ikke bare for sine lamper. Ikke bare hjemme i Danmark, men i stadig større grad blir de nå etterspurte i Norge, I tøff konkurranse med mange andre designere og nettsteder, men med vissheten om at kvalitet til fornuftige priser alltid er et vinnende konsept er de sikkert optimistiske med hensyn til fremtiden.