backpackerreise

Backpacking – en dannelsesreise

Backpacking er interessant form for reising. Populært blant yngre mennesker som har nok av tid, men kanskje ikke så gode økonomiske ressurser, er backpackerreise en annerledes og spennende måte å oppleve verden. Alt du trenger for å reise er klærne du står og går i, og avhengig av hvor du reiser, kanskje en alternativ måte å overnatte på i stedet for hotell eller lignende, som for eksempel et telt.

Du bør ikke pakke med så mye klær – dette tar mye plass, og man kan fint bruke samme klær over en lengre periode selv om man kanskje ikke får vasket de så ofte. Da er det jo også naturlig at man faktisk vasker når man har muligheten til det. Husk derimot å pakke viktige toalettartikler.

Det fine med backpacking er at man står veldig fritt. Som regel vil man reise dit man føler det passer seg å reise, uten å nødvendigvis booke overnatting eller billetter i forveien. Man tar det litt som det kommer. Dersom man reiser aleine står man enda friere til å reise hvor man vil, ettersom det ikke er noen andre å ta hensyn til. Man tvinges i større grad til å utfordre seg selv, da man ikke har noen å lene seg på når det kanskje blir litt vanskelig. Det kan også være svært hyggelig å backpacke sammen med noen andre, slik at man kan dele minnene fra turen sammen. Det gir en også den fordelen at man kan pakke litt mer fornuftig. Dersom man har med et telt med plass til alle, så slipper de øvrige å i gruppen å ha med seg dette. Da kan man pakke mer av andre ting, som klær, utstyr eller suvernirer fra stedene man besøker.

Til sist, så kan det være lurt å legge en plan for hvor man ønsker å reise. Det å i hvert fall ha tenkt igjennom de stedene man ønsker å besøke, gjør at man lettere kan holde en slags tidslinje, og at man ikke reiser til et sted man egentlig ikke vil bruke tid og penger på. Det gjør det også lettere for andre å holde oversikt over bevegelsene dine, dersom man har noen hjemme som gjerne vil følge med. På den andre siden er det mange som trives å bare reise dit hvor det faller dem inn – enten med tog, fly, båt, bil eller med sykkel. En god og billig metode for backpacking er interrail, hvor man kan ta tog overalt i Europa på samme billett. Enkelt og effektivt!